Cel mai ieftin aparat de aer condiţionat costă 650 de lei, iar un ventilator poate fi achiziţionat şi cu 30 de lei.
Magazinele şi raioanele de produse electrocasnice sunt ţinta sucevenilor în această perioadă extrem de călduroasă. Când vine vorba despre confortul termic, oamenii transpiră până când apare oferta mult-dorită, numai ca să facă o economie. Preţurile aparatelor de aer condiţionat variază între 650 şi 2.000 de lei, în funcţie de putere. Toate beneficiază de instalare gratuită.
Ventilatoarele, de la cele de birou şi până la cele de cameră, cu picior înalt, au preţuri cuprinse între 30 şi 75 lei. În urmă cu câteva zile, toate ventilatoarele mari comercializate într-un hypermarket au dispărut, oamenii fiind atraşi de preţ: 37 de lei. „Acum nu mai contează marca. Lumea cumpără de toate, după buzunar, numai să se răcorească”, a declarat Cristi, vânzător la un magazin de electrocasnice.
Dacă nu aveţi aer condiţionat, petreceţi două-trei ore zilnic în spaţii care au aşa ceva, cum ar fi cinematografele sau centrele comerciale. De asemenea, puteţi merge la ştrand, unde intrarea costă 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii. Un şezlong poate fi închiriat cu 6 lei.
Aşa da
În perioadele de caniculă medicii recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute. Mâncaţi fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deorece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar cu apă.
Aşa nu
Specialiştii mai spun să nu consumaţi bere sau vin deoarece alcoolul favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece sunt diuretice. În plus, trebuie să evitaţi activităţile în