Tania Vesi este un fiziokinetoterapeut curios. Ea a introdus pentru prima dată în Oradea câteva aparate medicale performante pentru îmbunătățirea sănătății.
Tania Vesi s-a îndreptat mai întâi spre contabilitate. „Am făcut școala de Contabilitate la influența părinților mei. Erau convinși că dacă am această specializare îmi voi găsi mai ușor de lucru”, povestește ea. În paralel a făcut și un curs de surori medicale. A lucrat mai mulți ani în comerț, în Craiova, iar apoi ca reprezentant al unei companii medicale din cauza căreia a ajuns în București.
Reflexoterapie
Tania Vesi a descoperit reflexoterapia întâmplător. „Am intrat în cabinetul unei firme, cu un personal deosebit. M-au cucerit și am decis să fac cursul de reflexoterapie, să-nvăț să fac masaj în talpă”, explică ea. I-a plăcut atât de mult încât în două săptămâni a învățat tot ce trebuia să acumuleze într-o lună și jumătate. Și a început să practice. „Primul pacient mi-a fost un actor de la Teatrul Constantin Tănase”, își amintește ea. A ajuns în Oradea ca șefă a punctului de lucru al Revital. Nu cunoștea deloc orașul, dar l-a îndrăgit foarte repede. După o haltă în domeniul contabilității la un post local de radio, a decis să se dedice reflexoterapiei. „Am decis și să urmez facultatea de medicină, când am văzut că îmi sunt recomandați pacienți la tratament și că am rezultate bune”, explică ea. Anul acesta va absolvi facultatea.
Pioner în aparatură specială
Tania Vesi a introdus în Oradea două aparate medicale speciale, unul pentru detoxifiere pe baza de apă și un pat de masaj cu pietre de jad. Aparatul de detoxifiere l-a descoperit într-un moment de cumpănă pentru familia ei, primul beneficiar fiindu-i propria mamă. Patul de masaj l-a descoperit în Timișoara, iar după o ședință a știut că îl vrea. I-a făcut bine. „Primii pacienți ai acestor aparate au