Noul personaj al lui Sacha Baron Cohen e la fel de scandalos ca Borat, dar mai amuzant. La noi, filmul va fi interzis minorilor.
Sacha Baron Cohen - se va nota probabil în istoria filmului - a inventat cel mai nonconformist şi deranjant mod de a face documentare cu valoare socială. „Brüno” (de vinerea viitoare, pe ecranele româneşti), ca şi precedentul „Borat”, vorbeşte despre prejudecăţi mai articulat şi mai puternic decât orice altă cercetare sociologică pusă pe peliculă. Pretinsul homosexual, ahtiat după modă, reporter la Funkyzeit TV din Austria, trece din Statele Unite în Orientul Mijlociu şi înregistrează reacţiile.
Americanul de rând, evreul ultraortodox şi teroristul islamist au mai multe în comun decât ar vrea să creadă vreodată. Filmul, care în primul weekend, la premieră, a încasat 34,5 milioane de dolari, conţine şi câteva scene pentru care va fi interzis minorilor sub 18 ani, inclusiv în România.
Mexicani pe post de scaune
Intriga e foarte simplă: vrând să devină „mai faimos decât cel mai renumit austriac, Hitler”, Brüno pleacă din Austria, însoţit de asistentul său Lutz (Gustaf Hammersten), în California. Umorul lui trece mult dincolo de limita pe care ţi-ai putea imagina-o, la fel însă şi disponibilitatea oamenilor, atunci când ţinta finală ar fi celebritatea.
Spre şocul echipei de producţie, la un pretins casting pentru bebeluşi - pentru o reclamă în care copiii ar fi purtat uniforma nazistă - o mamă e de acord ca fiul ei să facă liposucţie dacă nu va putea slăbi 6 kilograme din cele 13 cât cântărea. Protagonista unei scene aproape suprarealiste este şi Paula Abdul, care acceptă să i se ia un interviu aşezată pe spatele unui muncitor mexican, în timp ce vorbea despre „umanitate”.
Filmul ironizează şi avântul caritabil al vedetelor: „George Clooney are Darfur, Sting are Amaz