Castele ca-n basme, poduri peste Dunăre luminate, oameni ospitalieri, verdeaţă, tradiţie şi modernism, toate cuprinse într-o vacanţă de vis, parte a turului de studiu internaţional de „tradiţii vii“ („Living traditions international study tour“). Acestea te determină să vizitezi Ungaria, să-i afli tradiţiile şi obiceiurile, să-i admiri frumuseţile.
Dacă doriţi o vacanţă de vis, în care să vă bucuraţi de frumuseţile arhitecturale ale unei ţări, dar să descoperiţi şi tradiţiile şi obiceiurile locale, Ungaria este destinaţia ideală. Panorama de vis, monumentele istorice, castelele, podurile luminate de la asfinţitul soarelui şi până târziu în noapte, ce se reflectă în Dunăre, dar şi oamenii extrem de primitori care ştiu să facă turism şi care au toate atuurile necesare unor negustori capabili să vândă orice, de la palincă, „brandul naţional“, la pălării, oale de lut, turtă dulce, paprika şi mici suveniruri, toate dau un aer aparte ţării.
Budapesta, inclusă de UNESCO în patrimoniul universal
Aşezarea unică a Budapestei, panorama Dunării şi bulevardul Andrassy sunt doar câteva dintre punctele de atracţie ale acestui oraş european. Pe bună dreptate se spune că unii se îndrăgostesc de Budapesta la prima vedere, alţii devin admiratorii ei după o perioadă mai lungă, dar există o unanimitate de opinii: este unul dintre oraşele cu cea mai frumoasă aşezare din lume. Dunărea împarte în două - în Buda, cu munţi şi văi, şi în Pesta, cu şes - metropola cu două milioane de locuitori, declarată de UNESCO parte a patrimoniului universal. Cine a avut prilejul să vadă această privelişte de ansamblu coborâtă parcă din basme, cu luminile ei de seară, cu greu o poate uita. A fost populată cu cincizeci de mii de ani în urmă, dar numele actual l-a primit abia acum 128 de ani. Până în 1873 Óbuda, Buda şi Pesta erau oraşe separate. Sub dealurile ei e