Zeci de terenuri şi locuinţe în sectoarele 1 şi 6 ale Capitalei, a căror valoare este estimată acum, pe o piaţă imobiliară „lovită” de criza economică, la câteva sute de mii de euro.
Atât au obţinut, prin înşelăciune, de la cel puţin 20 de bătrâni, membrii unei reţele de escroci imobiliari din care făceau parte - potrivit unor surse judiciare -, funcţionari de la administraţiile financiare din Bucureşti, dar şi avocatul Mihaela Carnaziu, din cadrul Baroului Bucureşti, care se ocupa de „legalizarea” documentelor prin care infractorii erau împroprietăriţi peste noapte.
Nouă dintre membrii reţelei au fost „săltaţi”, ieri, de poliţişti, printre ei numărându- se şi Tiberiu Bonaţiu, referent la Administraţia Finanţelor Publice a Sectorului 6. „Ştim că în «afacere» erau implicate mai multe persoane, însă o parte dintre ele vor fi date în urmărire internaţională, întrucât au părăsit deja România”, au precizat surse din cadrul serviciului secret al Internelor, care-i monitoriza pe escroci de câteva luni.
Potrivit surselor citate, membrii reţelei îşi alegeau victimele din rândul unor bătrâni singuri, care aveau proprietăţi în Capitală.
„Se prezentau drept funcţionari ai primăriei şi le spuneau oamenilor că în zonă se construiesc şosele sau pasaje şi că trebuie să fie expropriaţi, în schimbul unor despăgubiri. Avocatul întocmea apoi aşa-zisele ac te de expropriere, iar bătrânii erau lăsaţi pe drumuri, fără să mai primească nimic în schimb. În cazul celor care nu se lăsau păcăliţi, escrocii primeau actele lor de proprietate de la funcţionari şi se împroprietăreau apoi cu ajutorul avocatului”, au explicat sursele citate.