În forma fixă a formulelor aprobate, presa scrisă, radioul şi televiziunea au continuat întrecerea în omagierea "marelui erou". Candidaţii la admiterea în învăţământul superior aşteptau înştiinţarea reuşitei la facultate.
"ŢARA ÎŞI OMAGIAZĂ MARELE EROU"
De la asemenea scurt generic până la altele de "trei rânduri pe opt coloane" - precum "Vibrant omagiu ctitorului de geniu al României socialiste, voinţa fermă a întregului popor ca tovarăşul Nicolae Ceauşescu să fie reales la cel de-al XIV-lea Congres în funcţia supremă de partid" - presa l-a omagiat pentru aniversarea a 24 de ani de putere. Din asemenea compoziţii se subînţelegea că pe Ceauşescu îl aleseseră democratic delegaţii la congresul din iulie 1965. Nicidecum că i-ar fi succedat imediat predecesorului decedat. Înaintaşii lui Ceauşescu, la care face trimitere presa, erau exclusiv voievozii medievali, "căuzaşii" lui 1848, "tribunii Unirii". Evocarea primului lider comunist Gheorghiu-Dej pare tot atât de nepotrivită ca amintirea ultimului monarh aflat în emigraţie.
POEM ANONIM, DECLARAŢII NEDATATE
În lipsă de poeţi glorificatori, poemul omagial de pe prima pagină a României Libere e nesemnat. În loc de titlu - portretul oficial al lui Ceauşescu. "În patrie zidim un Ev de aur/ De-atunci, din vara cu înalt ecou,/ Un Ev solar cu nume de Erou,/ De strălucit strateg, de Meşter Faur" - e prima strofă. Continuă pe schema "telegramelor oamenilor muncii", sfârşind astfel: "Eroului să-i mulţumim fierbinte/ Şi să-i urmăm exemplul ne-nfricat,/ Noi piscuri de izbândă am urcat/ Cu El, Conducătorul şi Părinte./ În măreţie crească România/ Cu Ceauşescu - slava-i şi mândria!".
În absenţa felicitărilor de la "colegii" de peste hotare, acelaşi ziar reia pe pagina de externe extrase - nedatate - din presa mondială. Sunt citate, printre altele, ziarele New Voice (Marea Britanie)