Cum e vară şi stagiunea teatrală e-nchisă, Curtea Comedianţilor 2009 propune o delectare în aer liber: Atelierul European de Artă Medievală, Renascentistă şi Tradiţională. Manifestarea, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, se numeşte "Visul unei nopţi de vară". "Visul" se întinde nu pe o singură noapte. Durează din 10 iulie şi se încheie sâmbătă, 25 iulie.
Spaţiile unde s-au desfăşurat spectacolele au fost şi ele parcă desprinse dintr-o călătorie înapoi, în timp: Cetatea Râşnovului şi Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", din Capitală. Participanţi din patru ţări - Estonia, România, Spania şi Turcia - au bătut străduţele pavate cu piatră de râu ori aleile muzeului bucureştean, oferind reprezentaţii inedite sutelor de curioşi sosiţi de pretutindeni. Emoţia a fost resimţită de ambele părţi, iar bucuria celor mari a pălit parcă în faţa veseliei celor mici, care, sinceri şi inocenţi, au aplaudat şi s-au distrat la orice giumbuşluc ori figură de lupte pe care le-au prestat personajele medievale.
"VISUL" LUI MIŞU
Spectatorii au putut lua parte la ateliere artistice, în care tinerii participanţi au lucrat precum ambulanţii de odinioară (cascadorie, teatru medieval şi de improvizaţie, teatru de păpuşi, dansuri medievale, mânuirea armelor şi jonglerie etc.) construind momente inspirate de piesa shakespeariană "Visul unei nopţi de vară". Pentru că tot aducem în discuţie opera Marelui Will, să spunem că piesa sus-amintită este jucată de o echipă mixtă de actori profesionişti şi amatori din Turcia, Estonia şi România, condusă de regizorul Mihai Serghei Todor.
"Mişu", aşa cum îl apelează prietenii şi colegii, nu este doar acela care a avut viziunea regizorală a acestui spectacol, care şi-a împrumutat titlul prezentei ediţii a evenimentului, ci şi sufletul întregii manifestări. Să mai spunem că a absolvit Regie de Teatru, în cadrul UTATC, la clasa