Venită de pe plaiurile Moldovei şi ale celor şapte coline ale Iaşiului, dr. Viorica Botezatu, care are un bogat statut de apărătoare a sănătăţii publice, fiind, totodată, şi o reprezentantă valoroasă a picturii, activă de mai multă vreme în Cenaclul de Arte Plastice al Medicilor „I. Ţuculescu“, a deschis la Cercul Militar Naţional Bucureşti o expoziţie de pictură, anunţată la pagina 1 a numărului trecut al ziarului nostru. (...) Venită de pe plaiurile Moldovei şi ale celor şapte coline ale Iaşiului, dr. Viorica Botezatu, care are un bogat statut de apărătoare a sănătăţii publice, fiind, totodată, şi o reprezentantă valoroasă a picturii, activă de mai multă vreme în Cenaclul de Arte Plastice al Medicilor „I. Ţuculescu“, a deschis la Cercul Militar Naţional Bucureşti o expoziţie de pictură, anunţată la pagina 1 a numărului trecut al ziarului nostru.
În cele 20 de tablouri expuse apare cu pregnanţă complexitatea personalităţii autoarei. În câteva dintre tablouri, tematica este tributară, oarecum, unor rămăşiţe ale tradiţiei, păstrate în imagini figurative, dar deja sublimate în contururi întrepătrunse, lăsând imaginaţiei privitorului puterea să definească subiectul, pe care suntem obişnuiţi să căutăm a-l înţelege.
În alte lucrări, izbucneşte reprezentarea imaginară a unor preocupări determinat Publicitate e de practica de a diseca la microscop structurile ţesuturilor, autoarea fiind fermecată de eleganţa formaţiunilor celulare sau, în actul creator, ea se lasă impregnată de cunoaşterea culturii moderne. În afara emoţiei generale induse de eleganţa liniilor şi a culorilor plasate cu sensibilitate şi talent, după canoanele artei plastice, meandrele curiozităţii cer o explicaţie a esenţei gândurilor exprimate. Unele titluri ale tablourilor ne trimit la cercetări moderne: „wwwww“ (5 w = wild, wide world, woman, wine), adică fundamentul vieţii, fac