După prima zi a şedinţei publice de repartizare a candidaţilor pe posturile vacante titularizabile, acestea au fost ocupate în mare parte. Au rămas doar câteva catedre la educaţie fizică şi sport şi una la chimie.
Pentru cele 266 de posturi titularizabile scoase la concurs în acest an în judeţul Dolj, dintre care 180 pentru mediul rural, au participat la concurs 1.940 de candidaţi. În urma rezolvării celor 305 contestaţii depuse la cele 26 de discipline de concurs, 106 lucrări au primit, în urma recorectării, notă mai mare. 17 candidaţi care obţinuseră sub 7 au primit, în urma contestaţiei, notă de titularizare. În urma afişării rezultatelor, mulţi s-au arătat revoltaţi de faptul că aproximativ 100 de lucrări au primit un punctaj mai bun. „Am participat la concursul de titularizare din judeţul Dolj. A fost bătaie de joc... Nu am auzit să se întâmple aşa ceva nicăieri. La învăţători, în urma contestaţiilor, s-au mărit notele foarte mult! Este strigător la cer... Cei care au corectat lucrările la contestaţii au acordat câte un punct în plus. Ce s-ar fi întâmplat dacă toţi candidaţii ar fi depus contestaţii?“, a spus Elena T., una dintre candidatele la examenul de titularizare din acest an.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au precizat însă că numărul contestaţiilor este rezonabil, în şapte cazuri comisia fiind nevoită să scadă nota obţinută iniţial. În rest, notele au fost modificate cu maximum un punct. „Din acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a luat decizia ca din fiecare comisie de corectori să facă parte, obligatoriu, şi un inspector şcolar. Decizia de micşorare sau mărire a notelor candidaţilor a fost conformă regulamentului, în urma contestaţiilor candidaţii primind maximum un punct“, a spus Laura Mărunţelu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Dolj.
Doar trei candidaţi la chimie au luat peste 7
Pe