Intr-o tara in care e atât de greu sa fii artist, tinerii absolventi ai UNARTE, promotia 2009, ne pun in fata unor profesiuni de credinta exprimate cu un talent asa de intens, incât ne dau motive sa fim optimisti fata de viitorul lor si al artelor din in acest spatiu, mai mult prin forta lucrurilor, european.
Intre licentiatii departamentului de grafica, de la clasa lector univ. Ion Atanasiu si de la cea a conf. univ. Al. Gustea, s-au remarcat câteva voci clare, al caror demers denota maturitate de viziune, dorinta de a fi personal, de a exprima si a face vizibile lucruri, sentimente si imagini poate niciodata sau rar spuse inainte.
Un excelent portret, o linogravura alb-negru, semnat de Valeria SANDU, arata cum se pot configura trasaturile personajului intr-un context in care urma energica a daltitei nu este escamotata calofil, ci unde toate traseele ei construiesc o imagine unitara si intensa, care pune in lumina adevarul unui personaj. Tot o linogravura, intitulata "Atunci si acum", realizata pe doua registre suprapuse, trimitând la naratiunea de banda desenata, cu subiecte si personaje diferite si cu un contrast alb-negru mai dramatic, dar poate si voit mai sumbru, semneaza Maria Luisa ISFAN.
Seria portretelor incitante este continuata de o lucrare, acrilic alb-negru pe pânza, de Mihail ALEXANDRESCU. "Tipologii umane" prezinta o suita de imagini de oameni obisnuiti, asa cum privirea ii noteaza, dar ii si ignora, in itinerariile noastre citadine. Interesanta prin scoaterea in evidenta, cum numai artistii stiu, a unor realitati pe care le trecem cu vederea, cum ar fi viata semenilor nostri si curgerea ei apasatoare, lucrarea se gaseste insa intr-o proximitate ambigua, de mesaj si expresie, cu fotografia. La fel, uleiul semnat de Ciprian Dragos STROE, "Linistea dinaintea furtunii", sesizeaza un aspect fulgurant al vietii citadine, o binecunoscuta