Afacerea sediului UGIR a fost tranşată. Industriaşii veniţi, ieri, la Adunarea Generală au aprobat formal toate deciziile luate de Colegiul Director, din 2006 până în prezent.
Iar decizia cea mai importantă era cea prin care o bună parte dintre membrii conducerii UGIR, dar şi rude şi apropiaţi ai acestora, au cumpărat, la preţuri infime, spaţii în sediul Uniunii - Palatul Malaxa, din centrul Bucureştiului.
Conform statutului Uniunii, chestiunile patrimoniale sunt votate strict în Adunarea Generală, iar acest acord lipsea până ieri. „Prin decizia de ieri, oamenii din anturajul lui Cezar Corâci au dat un tun imobiliar de mari proporţii”, este opinia lui Stelian Dorobanţu, fostul preşedinte al UGIR-1903. Miza nu o reprezintă doar birourile de clasa A, „achiziţionate”, în centrul Capitalei cu câteva sute de euro pe metru pătrat - un preţ de zece ori mai mic decât cel al pieţei -, ci şi planul înălţării Palatului Malaxa de la 5 la 18 etaje.
Actualul preşedinte, Cezar Corâci, a recunoscut existenţa proiectului, estimat la 20-25 milioane de euro: „Avem intenţia de a extinde pe verticală actuala clădire. Evident, proprietarii spaţiilor din sediul UGIR vor fi incluşi în realizarea proiectului” .
14 firme ale membrilor de frunte ai UGIR-1903 au devenit proprietari pe Palatul Malaxa, cumpărând spaţiile de birouri la un preţ mediu de sub 1.000 de euro/mp. În aceeaşi zonă, metrul pătrat de birouri se vinde pe piaţa liberă cu preţuri cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro.
Citiţi şi: Palatul lui Malaxa, pe mâna unor epigoni