Deşi scadenţa este aproape, dată fiind complexitatea tehnică a trecerii la televizunea digitală, autorităţile nu au finalizat strategia de tranziţie şi nu au desemnat operatorul noii reţele terestre. La 1 ianuarie 2012, televiziunea va intra în era digitalului. La acea dată, posturile TV vor fi obligate să oprească transmisia analogică a semnalului. Acest lucru va însemna o mai bună calitate a imaginii şi a sunetului recepţionate de telespectatorii care nu sunt abonaţii unui
Deşi scadenţa este aproape, dată fiind complexitatea tehnică a trecerii la televizunea digitală, autorităţile nu au finalizat strategia de tranziţie şi nu au desemnat operatorul noii reţele terestre.
La 1 ianuarie 2012, televiziunea va intra în era digitalului. La acea dată, posturile TV vor fi obligate să oprească transmisia analogică a semnalului. Acest lucru va însemna o mai bună calitate a imaginii şi a sunetului recepţionate de telespectatorii care nu sunt abonaţii unui serviciu de retransimise prin cablu sau satelit (DTH), un număr mai mare de programe recepţionabile gratuit din eter, o utilizare mai eficientă a spectrului radio, frecvenţa ocupată de transmisia analogică a unui post putând fi ocupată de şapte canale transmise digital. În plus, prin intrarea unui nou operator pe piaţă, mediul concurenţial se va întări.
Până aici, toate bune şi frumoase. Numai că, deşi mai sunt doar doi ani şi jumătate până la oprirea semnalului analogic, nici măcar strategia de tranziţie la noua tehnologie nu este aprobată.
Avantajele digitalului: 14 programe gratuite, cu imagine de cea mai bună calitate
Cel târziu la 1 august, ar fi trebuit să cunoaştem numele operatorului sau operatorilor pentru cele două multiplexuri (pachete de câte şapte programe TV grupate şi retransmise în banda UHF alocată acum unor programe analogice) care să poată fi transmise la începutul anului