Iniţial, chirurgia estetică retuşa defectele congenitale şi urmele lăsate de accidente. Dar tendinţa din ultimii ani este ca bisturiul să remodeleze corpul conform standardelor de frumuseţe şi să şteargă semnele lăsate de trecerea timpului. Liftingul facial necesită internare două zile
Liftingul facial a fost pentru multă vreme considerat cea mai dificilă operaţie estetică la nivelul feţei. Procedura constă în ridicarea, întinderea şi fixarea pielii în sens ascendent. În timpul intervenţiei, excesul de grăsime şi de piele de la nivelul feţei este îndepărtat.
Tegumentul este ridicat de pe ţesutul muscular, iar chirurgul refixează muşchii pentru a întineri trăsăturile. Ulterior, pielea feţei şi gâtului este reajustată pentru a corespunde noii structuri musculare. Operaţia se realizează sub anestezie generală, durează între patru şi şase ore şi necesită o internare de două zile.
Linia inciziei porneşte de la tâmple, se prelungeşte de-a lungul cartilajului urechii şi se sfârşeşte spre scalp. Tăieturile sunt discrete, fiind ascunse în mare parte de păr şi de pliurile naturale ale pielii. După intervenţie, faţa este pansată cu un bandaj elastic, compresiv, ce diminuează edemul (umflăturile).
Recuperarea durează peste trei săptămâni
Imediat după operaţia de lifting, umflarea feţei este normală
Imediat după lifting faţa va fi tumefiată, mimica facială va fi redusă şi, temporar, nu va exista sensibilitate la nivelul pielii.
Totuşi, după trei săptămâni de la intervenţie, o persoană care suportă un lifting facial îşi poate relua activitatea, deşi cicatricele sunt vizibile, iar faţa nu este complet dezumflată.
Rezultatul obţinut durează toată viaţa, însă procesul de îmbătrânire a feţei continuă, fără să fie nici încetinit, dar nici accelerat de această intervenţ