Flavius Bunoiu a ajuns la Oradea datorită radioului. Nu regretă și nu se gândește să părăsească orașul, deși nu mai lucrează în media. Acum conduce Casa de Cultură a Municipiului.
A ajuns în presă întâmplător, în urma unui eșec la tribunalul din Timișoara. „Am dat concurs pentru un post de grefier. Nu l-am luat. Dezamăgit, am luat o cafea la o terasă. Atunci am auzit că se angajează producător”, povestește el. Pentru că tot avea un CV la el, l-a depus la radio. Au fost 80. După șase luni au rămas doi. A fost preferat colegul lui. „Eu aveam accent de oltean. Șase luni am făcut exercișii cu creionul ăn gură, în fața oglinzii ca să scap de accent”, își amintește el. A revenit la radio și a fost angajat. În scurt timp a ajuns să producă emisiuni de weekend, apoi în timpul săptămânii. Cel mai greu era de sărbători când era de serviciu. „Mă sunau toți deprimații să mi se plângă. E tragic să fii de sărbători singur acasă”, crede el.
Radio și TV în Oradea
Flavius Bunoiu a ajuns la Oradea, crezând că va sta doar un an. „Directorul meu de la Timișoara m-a adus la Oradea. Era vorba că stăm un an până se deschide Național FM la București, iar apoi plecăm acolo”, își amintește el. A plecat doar directorul lui, dar nu-i pare rău. Primii doi ani a făcut emisiunea matinală. „Mă trezeam la patru, iar la cinci dădeam deșteptarea la poliție, pompieri, transport în comun și ce mai era”, povestește Flavius Bunoiu. A refuzat oferta unui alt post radio pentru că îi plăceau foarte mult colegii cu care lucra. A lucrat și în televiziune împreună cu colegul lui Mihai Dacin. Îi place mai mult radioul. „La televiziune e aproape ca la radio, doar că ai și imagine. Totuși radioul e mai fascinant, mai provocator pentru mine”, spune el.
Se bucură că nu afost luat grefier la Timișoara. Media l-a cucerit. În 2008, Flavius Bunoiu a înființat o revistă pentru oameni