Una dintre cele mai longevive trupe româneşti, Sarmalele Reci, a cântat aseară în cadrul festivalului. Membrii trupei au povestit, în cadrul unui interviu acordat pentru Adevărul, despre relaţia dintre artist şi public. Sarmalele Reci nu este doar una dintre cele mai populare trupe rock din România, ci şi o componentă importantă a culturii de după Revoluţie. Ei s-au distins în peisajul muzical românesc prin inovaţia, energia şi umorul unor piese precum „Ţara te vrea prost”, „Maniac” sau „Şpriţ de vară”, care au rămas în continuare hituri de succes. Cei cinci membri, Zoltán András, Emil Viciu, Gabriel Dragan, Dan Georgescu, Horvath Laszlo Mircea, au povestit, pentru Adevărul, despre viaţa lor pe scenă şi nu numai.
Reporter: Cum reuşiţi să ţineţi publicul atent la voi de aproape 16 ani, aşa ca în seara aceasta? Sarmalele Reci: Niciodată nu dăm într-un concert doar piese noi, pentru că tot ce e nou necesită atenţie pentru a putea fi înţeles. Nici numai hituri nu cântăm pentru că suntem datori să nu ne repetăm. Întotdeauna alternăm ce e vechi şi ce e nou. Dar cel mai important este să cântăm cu drag, lucru la care ne pricepem foarte bine.
R.: Prestaţia voastră scenică depinde de loc? Cântaţi diferit la un festival faţă deun concert din piaţa publică? S.R.: Prestaţia noastră rămâne aceeaşi, avem aceeaşi bucurie de a urca pe scenă. Publicul este însă diferit. Aici, de exemplu, avem de-a face cu un public avizat, mulţi dintre ei fani care ştiu mai mult decât cele câteva piese care au făcut carieră pe la radio şi televiziune. La un festival de rock oamenii aşteaptă mai mult de la noi, cer bissuri, cântă cu noi. La un concert gratuit însă vin şi multe persoane din inerţie, care au nevoie de un pretext pentru a se afla în stradă.
R.: Publicul poate să aleagă să vă asculte sau nu. Vă doriţi şi voi câteodată să puteţi să vă al