Cu toţii ştim cât de delicioase sunt dulceaţa şi deserturile cu nuci. Dar câţi dintre noi cunosc efectele terapeutice ale infuziilor sau tincturilor din nuci verzi? Cojile verzi care învelesc fructele până la maturitate sunt foarte bogate în iod şi în taninuri. La mijlocul lunii iunie, când se culeg nucile verzi pentru dulceaţă, se prepară din ele o tinctură bună pentru stomac, ficat şi pentru purificarea sângelui.
Dar nici în această perioadă nu este prea târziu să ne bucurăm de proprietăţile nucilor verzi. De fapt, acum miezul nucilor a devenit comestibil.
Acesta este bogat într-o multitudine de substanţe nutritive: vitaminele A, B, E şi F, alături de minerale precum fosfor, calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu şi reprezintă cea mai bună hrană pentru creier. De aceşti nutrienţi valoroşi (mai ales de conţinutul mare de calciu), beneficiază şi sistemul osos şi inima.
Reduc riscul de infarct
Antioxidanţii conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului în sânge şi, implicit, tensiunea arterială.
Consumul periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici. Datorită bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord.
Prepară-ţi un desert sănătos
Amestecă miezurile de la trei nuci pisate cu o linguriţă de polen de albine şi cu două linguri de miere de albine polifloră. Ia câte o linguriţă din această pastă şi modeleaz-o sub formă de bomboane.
Răsfaţă-te zilnic cu acest desert gustos şi foarte sănătos, dimineaţa, pe stomacul gol. Preparatul este foarte bogat în vitamina E şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Trebuie să-l consumi proaspăt, în fiecare dimineaţă, timp de o lună.
Stimulează s