Gina Pavelescu avea în 1989 nu mai puţin de 7 stupi. Era pasionată de albinărit, pasiune moştenită de la tatăl său. A crescut o viaţă printre albine, aşa că le-a învăţat toate secretele. În decursul anilor a făcut continuu schimb de experienţă cu diverşi apicultori, iar la capitolul preparate culinare pe bază de miere de albine, este foarte pricepută. Şi-a întocmit şi un caiet de reţete cu preparate care au ca ingredient mierea. După ani de experienţă în gătirea cu acest ingredient este de părere că: "băuturile şi preparatele din miere prezintă proprietăţi nutritive superioare celor preparate cu zahăr. Mirea în produsele de patiserie conferă respectivului preparat aroma fină de parfum de flori. Băuturile de tip cvas sau hidromeluri cu sucuri de fructe (mere, coacăze, gutui, afine, caise) dacă sunt preparate cu miere au o calitate aparte, în care se îmbină aroma fructului cu parfumul mierii".
Ea a preparat mereu în casă hidromel din mere, gutui, coacăze negre şi din alte fructe şi astăzi crede că "aceste produse învechite rivalizează cu renumitele vinuri, prin culoare, aromă, corpolenţa băuturii şi savoarea echilibrată". Din caietul ei de reţete ne-a dat şi nouă o reţetă de hidromel, care se prepară din 6 kg miere, 5 l de apă, 3,5 g fosfat de amoniu, 20 g acid citric, 1,5 maia de fermenţi, 10 g hamei, 1,5 g vanilie baton, 15 g rădăcină de ţelină şi 15 g frunze proaspete de ţelină. Substanţele aromatizante se mărunţesc şi se ţin pe toată perioada fermentării în vas cu ajutorul unui săculeţ de tifon legat de dopul de la vrană. Hidromelul rezultat se ţine în vas 3 ani, după care se trage în sticle şi încă 4 ani se consumă. În această perioadă ş total 6-7 ani ş se desăvârşeşte. Din această reţetă ies cca 10 litri.
În caietul de reţete am găsit foarte multe prăjituri cu miere, dar Gina ne dă şi câteva sfaturi de care trebuie să ţ