Premierul australian Kevin Rudd a avertizat că populaţia trebuie să se aştepte la noi dificultăţi financiare chiar dacă Australia va depăşi perioada economică dificilă. Australia a reuşit până în acest moment să evite efectele dure ale crizei şi să nu intre, tehnic vorbind, în recesiune mai ales datorită pachetelor de stimului economici implementaţi de Guvern. "Australia va trebui să depună eforturi pentru a se menţine într-o perioadă atât de grea. Prosperitatea vii
Premierul australian Kevin Rudd a avertizat că populaţia trebuie să se aştepte la noi dificultăţi financiare chiar dacă Australia va depăşi perioada economică dificilă.
Australia a reuşit până în acest moment să evite efectele dure ale crizei şi să nu intre, tehnic vorbind, în recesiune mai ales datorită pachetelor de stimului economici implementaţi de Guvern.
"Australia va trebui să depună eforturi pentru a se menţine într-o perioadă atât de grea. Prosperitatea viitoare a ţării depinde de capacitatea noastră de a lua decizii dure şi de a reduce cheltuielile", a declarat Kevin Rudd.
Acesta a mai spus că, deşi Australia va depaşi perioada dificilă, rata şomajului ar putea continua să crească. În luna iunie, rata şomajului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, urcând la 5,8%, comparativ cu 5,7%. Potrivit datelor oficiale, numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă în luna iunie a fost de 21.400. Astfel, numărul total australienilor fără un job a ajuns la 668.400.
Până în acest moment, Guvernul a implementat o serie de stimului economici în valoare de 42 miliarde de dolari australieni care au ca scop sprijinirea a 90.000 de locuri de muncă în următorii doi ani. Acest pachet a salvat, până acum, intrarea Australiei în recesiune.
Pachetul de stimuli presupune reduceri de taxe, scutiri fiscale pentru companiile mici şi finanţarea construirii de case noi