Consiliul Judeţean caută, pentru programul guvernamental, o firmă cu un contract similar de furnizare şi distribuţie de produse lactate, finalizat în ultimii trei ani, iar firma lui Dobre se potriveşte perfect „descrierii"
Consiliul Judeţean este în căutarea unei firme care să asigure furnizarea laptelui şi cornurilor pentru elevii constănţeni, în următorii patru ani. De la începutul programului guvernamental şi până în prezent, lactatele şi produsele de panificaţie au fost asigurate numai de către firma SC Dobre şi Fiii SRL, aparţinând consilierului pesedist Mircea Dobre.
Era normal ca moştenirea lui Năstase să ajungă tot la un pesedist. Nu am folosit întâmplător termenul „lactate", pentru că, în judeţul Constanţa, laptele destinat şcolarilor şi preşcolarilor a fost înlocuit ba cu brânză topită, ba cu unt. Programul „Lapte şi corn" s-a derulat, de-a lungul timpului, cu probleme în ceea ce priveşte livrarea la timp a produselor sau calitatea acestora. În unele localităţi din judeţ, produsele erau livrate cu întârziere şi ajungeau la copii câte patru-cinci pacheţele de unt odată, după ce livrarea fusese întreruptă câteva zile. Nu au fost puţine nici reclamaţiile de la părinţi sau cadre didactice cu privire la faptul că şcolarilor li s-a făcut rău după ce au mâncat produsele oferite de către stat şi livrate de către firma constănţeană. Deşi contractul de atribuire specifica faptul că nu se admit subcontractori, furnizorul Dobre şi Fiii a găsit în anii anteriori soluţii „interesante" pentru a-şi acoperi incapacitatea de îndeplinire a condiţiilor din contract, livrând biscuiţi de la o firmă din Brăila.
Autorităţile se reped la înţelegeri pe patru ani
Autorităţile judeţene şi locale au adoptat, de curând, o nouă practică de atribuire a contractelor: acordul-cadru. Încheierea acestui document nu implică obligaţia autorităţii contractante de a a