A pornit de la visul unei cariere de cântăreţ de muzică populară şi a ajuns să iubească dansurile folclorice pe care le predă tinerilor din Ansamblul Chindia al Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti De la vârsta de 14 ani Costică Dogaru a încercat să-şi facă un nume în industria muzicală, debutând ca artist de muzică populară.
Îşi aminteşte că la primul concurs la care a participat, emoţiile sale erau foarte mari, poate la fel de mari ca şi sala arhiplină a Teatrului de Estradă din Ploieşti, acolo unde se ţinea spectacolul.
Repetiţiile pentru acest concurs reprezentau pe vremea aceea un fel de preselecţie pentru cei care aveau să se prezinte în finală.
Ajuns în finală
A trecut cu brio de repetiţii, iar la concursul propriu-zis a obţinut un loc III. Mai târziu, pe la 19 ani, a primit o invitaţie de a se alătura dansatorilor unui ansamblu condus de coregrafa Vera Făcăianu, însă a refuzat.
Opt ani mai târziu, în timp ce se afla la cursurile Şcolii Populare de Artă, a fost invitat să participe la repetiţiile Ansamblului Periniţa condus de Costel Manolache, directorul Centrului de Îndrumare şi Creaţie al Şcolii Populare de Artă.
Costică Dogaru s-a îndrăgostit pe loc de dansurile populare şi a decis să încerce să danseze şi el. Participa cu consecvenţă la repetiţiile care se ţineau între orele 16.00 şi 21.30 de două ori pe săptămână.
Marii maeștri ai dansului popular
Aici a avut oportunitatea să danseze sub îndrumările celor mai buni instructori cum ar fi Constantin Balea şi maestru Ilie Ion.
Între 1977 şi 1987 Costică a fost dansator al Şcolii Populare de Artă, iar în 1987, la insistenţele conducerii Casei de Cultură a Sindicatelor şi a dirijorului orchestrei acesteia, el a preluat Ansamblul Chindia.
„Am învăţat foarte multe de la