Japonezul s-a stabilit în toamna anului 1994 la Cluj, unde se ocupă de acţiuni caritabile şi de popularizarea culturii nipone prin Cercul Prietenii Japoniei, pe care l-a înfiinţat în 1997. Chiar dacă s-a născut la Tokyo, a copilărit în sudul Japoniei, la Kagawa, un oraş de circa 30.000 de locuitori. „Pentru Japonia, e ca un sat, pentru România e un oraş mare. M-am putut bucura de natură din belşug şi pot să spun că am avut o copilărie fericită”, spune Katsutaro.
Lui Katsutaro i-a plăcut foarte mult muzica şi spune că a cântat mult în copilărie, împreună cu prietenii din zonă. „Am avut ambiţia să fim muzicieni profesionişti şi de asta am plecat în America la vârsta de 19 ani”, spune japonezul.
Renegat de familia sa
Chiar dacă s-a născut în familie de budişti, la 16 ani a luat decizia de a se converti la creştinism. Spune că nu a înţeles credinţa budistă, iar creştinimsul a avut mai mult sens pentru el. Singura din familie cu care a păstrat legătura a fost mama sa, familia renegându-l complet după moartea ei, în martie 1992.
A vrut să devină compozitor şi a avut norocul să intre la Conservatorul din Boston, Massachusetts, unde a plecat singur, la vârsta de 19 ani. „La început a fost destul de greu, că nu am vorbit foarte bine engleză. Dar totuşi, am studiat cam trei ani şi jumătate şi am simţit că acolo sunt nişte prejudecăţi şi pentru a fi muzician acolo trebuie să fi mai mult decât cântăreţ bun, adică era nevoie de pile şi relaţii”, spune Katsutaro.
A ales România
Spune că Dumnezeu i-a deschis altă carieră şi din 1991 a ajuns la Seminarul Teologic din Boston. „Prieteni de la biserică m-au chemat să vin cu ei să vizitez Europa de Est. În iulie 1991, timp de trei săptămâni, am fost în România, Ungaria şi Iugoslavia. Cel mai mult m-a impresionat România”, spune japonezul. Până în 199