Noua generatie de conexiuni la Internet si centre de date vor ajuta, cu siguranta, la atingerea potentialului maxim al difuzarii audio/video (streaming media) pe web.
Pe masura ce utilizatorii se obisnuiesc cu accesul foarte ieftin sau gratuit la continut, serviciile de acest tip se dezvolta. Insa, pentru companiile de media sau divertisment, veniturile din publicitatea digitala nu pot compensa pentru pierderile suferite prin metodele clasice de promovare si vanzare.
Industriile divertismentului si mass mediei s-au chinuit, pana in prezent, sa scoata profituri din difuzarea online. In ciuda succesului unor servicii pay-per-use, gen iTunes, pirateria continua sa fie mult mai extinsa decat afacerile legale din domeniu.
Astfel, companiile au fost nevoite sa apeleze la streaming media, un serviciu prin care doar se pot viziona fisierele video, fara a fi posibila descarcarea lor. Desi, de multe ori, trebuie platita o taxa de catre utilizator, cea mai mare parte a veniturilor provin, in continuare, din vanzarea spatiului publicitar.
Potrivit ultimelor studii, citate de Forbes, utilizatorii Internetului prefera, in ultimul timp, sa aiba acces la media "la cerere", in detrimentul cumpararii unei piese sau videoclip, de exemplu. Acest lucru reprezinta o adevarata provocare pentru o industrie obisnuita cu vanzarea unor produse fizice (DVD-uri, CD-uri etc).
Profiturile intarzie sa apara
Pe masura ce utilizatorii sunt din ce in ce mai putin dispusi sa plateasca pentru continut, iar agentiile de publicitate vor sa plateasca mai putin pentru reclamele afisate, din cauza modului dezorganizat in care se consuma web-ul, profiturile, in special in cazul domeniilor creative, precum muzica sau filmele, sunt la cote minime, acolo unde exista.
Noile metode, precum publicitatea bazata pe comportamentul utili