Craiova este cel de-al şaselea oraş în care ajunge proiectul „Mişcarea de Reciclare“. Evenimentul, patronat de Ministerul Mediului, a început în English Park, unde zeci de tineri au bătut toba cot la cot cu trupa Drum Café.
„Împreună putem găsi soluţii!“ Acesta este mesajul pe care elevi şi studenţi, pe post de voluntari, îl vor duce, pe role sau la pas, prin întreg oraşul, până seara târziu. Vestea că se petrece ceva important în Cetatea Banilor, iar locuitorii săi trebuie să o afle, a ajuns la urechile oamenilor în ritmuri africane. Înarmaţi cu djembe, tobe tradiţionale venite de pe pământuri africane, trupeţii Mişcării de reciclare au intrat rapid în atmosfera creată pe aleile parcului din faţa primăriei. Tinerii s-au familiarizat imediat cu tobele urmând strict indicaţiile membrilor trupei Drum Cafe. „Sunetul tobelor africane reuşeşte să aducă oamenii împreună, să atragă atenţia asupra unor chestiuni importante, îi invită să fie deschişi, să interacţioneze unii cu alţii“, spune Alexandra Silvestru, toboşar în Drum Cafe.
Marş de informare, în centrul Băniei
Tinerii de la Craiova Rollers s-au alăturat fără pic de ezitare Mişcării de Reciclare, convinşi că gestul lor, oricât de mic, poate însemna ceva bun într-o lume în care indiferenţa alterează mediul din punctul lor de vedere. „Este nevoie de o acţiune în masă, însă dacă nu începem cumva nu se va schimba niciodată nimic. Poate până la urmă vom avea şi noi în oraş condiţii să colectăm selectiv gunoiul. A cam venit timpul“, mărturiseşte Mihaela Dolhscanu, de la Craiova Rollers. După ce le-au zâmbit şi au împărţit pliante trecătorilor de pe Unirii, A.I.Cuza şi din Piaţa Mihai Viteazul au staţionat cu toţii la miniconcertele trupei Drum Cafe.
Mere verzi şi sfaturi, din plin pe Velodrom
În cortul Mişcării de Reciclare amplasat în Parcul Romanescu organizator