Cele 12 aparate de taxat se blochează pentru că nu sunt folosite corect. Au trecut cinci zile de punerea în funcţiune, în zona centrală a oraşului, a celor 12 aparate de taxare automată montate de Primăria Ploieşti, prin Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP), dar localnicii apelează tot la ajutorul taxatorilor pentru a se descurca.
„Nu-mi iese, nu sunt obişnuit cu aşa ceva. Nu prea ştiu ce trebuie să fac, deşi ar trebui să fie destul de simplu”, a declarat Daniel Tudor, un tânăr care şi-a parcat maşina în zona Curţii de Apel Ploieşti. Dacă aparatul se blochează, din cine ştie ce cauză, taxatorii care au fost menţinuţi pe poziţii se sună între ei sau le telefonează şefilor pentru a primi indicaţii.
Respectaţi cu stricteţe indicaţiile
Parcometrele funcţionează pe bază de bancnote de un leu, dar şi cu monezi de 10 şi 50 de bani. Introducerea acestora se realizează numai prin fantele corespunzătoare şi cetăţenii sunt rugaţi să aştepte un interval de o secundă între introducerea bancnotelor sau a monezilor. Acest lucru este necesar pentru a permite aparatului să prelucreze datele.
După „achitarea” sumei corespunzătoare timpului de staţionare dorit, se va apăsa butonul al doilea de pe panoul de comandă al aparatului, cel în dreptul căruia este afişat textul „Eliberare tichet”, şi se va aştepta efectuarea acestei operaţiuni. Bonuleţul de parcare va cădea prin fanta de jos a aparatului. După eliberare, acesta se afişează, la vedere, pe bordul autovehiculului.
Pentru orice informaţie suplimentară în ceea ce priveşte utilizarea parcometrelor cetăţenii pot apela la ajutorul casierilor. Cei care întârzie la plecarea din parcare sunt păsuiţi de autorităţi un sfert de oră, până la aplicarea sancţiunilor, respectiv blocarea roţilor.