PE PISTĂ. Trei manageri, un director de vânzări, o juristă şi o profesoră de sport reprezintă România la primul campionat de bowling din SUA. Sursa: Vlad Stănescu
La naţionala de bowling feminin, care s-a deplasat deja în America pentru a reprezenta România la primul Campionat Mondial, s-au strâns cele mai bune fete din ţară, gata să pună la podea, dintr-o lovitură , toate popicele.
După serviciu, atunci când unii se grăbesc să ajungă mai repede acasă, să se relaxeze, Odette, Raluca, Maria, Felicia, Daniela şi Eugenia îşi iau rucsacurile cu echipament şi merg ţintă spre sala de bowling, la antrenamente.
Prezenţa e obligatorie măcar de două ori pe săptămână, iar restul partidelor sunt „bucurii curate”. În plus, la mijloc e vorba şi de patriotism, pentru că fetele se antrenează pentru echipa naţională de bowling a României.
Aproape toate „au luat microbul bowlingului” după ce au mers la o partidă cu prietenii, pentru a se relaxa.
Tactica se schimbă în funcţie de ulei
Maria Ursu are „puţin peste 30 de ani”, e director de vânzări şi joacă bowling de peste nouă ani. Ţine să precizeze că „a jucat pe drept”, la sală, iar acolo e o cu totul altă poveste.
De când s-a îndreptat spre categoria profesionistelor, a fost musai să-şi schimbe tehnica şi să-şi cumpere alte bile care au găuri după dimensiunea degetelor ei. În plus, la partidele profesioniştilor, pista de bowling se unge cu un ulei special, pentru aderenţă, iar fetele trebuie să-şi adapteze stilul în funcţie de condiţiile de joc.
„Pot să spun că mi-a fost mai greu să mă adaptez, să corectez din gesturile alea pe care le făceam la sală, practic am pornit de la minus”, e de părere Maria.
Sportul cu popice a început să-i placă după ce a mers de câteva ori cu soţul ei pe la săli de agrement. „El s-a lăsat,