A vrut să se facă aviator, dar nu l-au lăsat să zboare. Aşa că s-a gândit să facă ceva special pentru comuna unde s-a născut: împreună cu Aurel Amzică a scris o carte despre eroii din Berevoieşti care s-au remarcat pe front.
Profil:
Data şi locul naşterii:
4 octombrie 1934,
Berevoieşti, Argeş
Studii:
Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie Buzău, liceţiat în studii politico-economice
Experienţă:
încadrat la Unitatea Militară 0363 Turda până în 1955, maistru miner şi tehnician la Întreprinderea Mineră Câmpulung, preşedinte al Consiliului Comunal şi primar al comunei Berevoieşti.
Ce-i place:
„Când eram elev mă implicam în actvitităţi artistice de grup, cor, teatru, grupe satirice. Deci, apreciez arta şi bunul-simţ. Desigur, şi scriitura, fiind unul dintre domeniile pe care le-a abordat. Tinerii care ştiu să-şi cinstească trecutul“, explică Bucur Antone.
Ce nu-i place:
„Dispreţuiesc lipsa de organizare, necinstea şi minciuna. Nu-mi place să las un lucru neterminat şi nici să fac ceva fără străşnicie. Nu-mi place că unii îşi uită prea repede trecutul ca şi cum acesta nu ar face parte din fiecare neam. Nu apreciez când cineva refuză să înveţe din trecut“, explică scriitorul.
Două întrebări:
De ce aţi contribuit la realizarea lucrării despre veteranii din Berevoieşti?
B.A.: Dr. ing. Aurel D. Amzică avea nevoie de ajutor în culegerea datelor despre cei care au luptat în războaie şi au vărsat sânge. Este vorba de oameni din Berevoieşti, unii dintre ei uitaţi. Este necesar ca lumea să afle cine au fost cei care au murit pentru ţară. Este, cumva, un scop didactic în această lucrare pe care am scris-o împreună.
Care este valoarea trecutului?
B.A.: Dacă ştii să înveţi din el, cu siguranţă vei şti să construieşti un viitor mult mai bun. Am vrut să-mi aduc contribuţia în