Lacul din Parcul Rozelor a fost înlocuit cu mormane de moloz, deşi administratorul s-a obligat, prin contract, să asigure întreţinerea şi buna funcţionare a acestuia.
Parcul Rozelor a fost cedat de Primăria Cluj-Napoca societăţii Tehnofrig, în baza unui contract de asociere pe 20 de ani, semnat în anul 2007, după ce compania administra baza de agrement încă din anii ’80.
În momentul în care au solicitat asocierea, cei de la Tehnofrig s-au obligat să extindă baza de agrement, să construiască o sală de sport şi terenuri de tenis, investiţia ridicându-se la aproxiamtiv 400.000 de euro. În aceeaşi propunere, reprezentanţii Tehnofrig au propus ca lacul să fie asanat, dar administraţia locală a solicitat ca acesta să fie reamenajat şi întreţinut, în loc să fie secat.
În hotărârea Consiliului Local, care prevede asocierea municipalităţii cu Tehnofrig, se menţionează, la capitolul care prevede obligaţiile celor Tehnofrig, “să execute, pe cheltuiala proprie, toate lucrările de reabilitare, întreţinere şi bună funcţionare a lacului situat în incinta Parcului Rozelor, pe toată durata asocierii”.
CITEŞTE AICI HOTĂRÂREA 499/2007 A CONSILIULUI LOCAL CLUJ-NAPOCA
Din momentul asocierii, în parc, care este administrat acum de societatea Tehnofrig Parcul Rozelor SA, s-a construit un modern centru de tenis, Winners Tennis Club. În primăvara acestui an, o organizaţie neguvernamentală a efectuat o ecologizare a zonei, adunând peste 300 de kilograme de deşeuri.
„Vom trimite o echipă pentru a face verificări acolo. În urma celor constatate, vom decide ce măsuri vom lua”, a precizat Mihaela Rozor, şeful Gărzii Regionale de Mediu Cluj. „Clarificările în privinţa lacului vor fi comunicate ulterior”, a menţionat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
VEZI AICI IMAGINI CU LACUL DIN PARCUL ROZELOR, AŞA CUM ERA EL ÎN 2006 ŞI CUM E ACUM