Englezii îi numesc „one man club” - jucătorii care au evoluat de-a lungul carierei doar pentru o echipă. În zilele noastre, aceşti fotbalişti sunt din ce în ce mai puţini, iar principala cauză a acestui fenomen este tentaţia banilor. Ar fi imposibil ca în secolul XXI, fotbalişti precum Messi, Cristiano Ronaldo sau Kaka să-şi continue cariera la formaţiile la care au făcut primii paşi în fotbal. Mirajul banilor agită în fiecare an lumea fotbalului.
Patronii celor mai puternice campionate din lume - Italia, Spania sau Anglia - au puterea financiară de a beneficia de serviciile fotbalistului dorit. Real Madrid a cheltuit în această vară aproape 300 de milioane de euro pe transferuri, chiar dacă rata şomajului în Spania este de 18%.
Sunt însă şi jucători care nu şi-au trădat niciodată echipa la care au crescut, chiar dacă au primit oferte astronomice. Aici au contat mai mulţi factori: suporterii, părinţii, istoria clubului, antrenorul, dar, în ultimul rând, situaţia financiară a echipei respective. La ora actuală, doar echipele din Italia, Anglia şi Spania îşi pot permite să-şi păstreze valorile. Citiţi povestea acestor fotbalişti aflaţi încă în activitate.
Totti, 20 de ani la AS Roma
În 1989, la vârsta de 13 ani, a ajuns la cea mai iubită echipă din capitala Italiei, AS Roma, după ce trecuse şi în curtea lui Lazio, însă la înot. După doar trei ani, Totti avea să-şi facă debutul în Serie A, într-un meci cu Brescia lui Lucescu, Hagi şi Răducioiu, iar primul său gol pentru „giallorossi” l-a înscris la numai 17 ani. În 1996, la cârma echipei ajunge antrenorul argentinian, Carlos Bianchi, care prefera un schimb între Totti şi Litmanen, de la Ajax. Preşedintele Franco Sensi s-a opus şi l-a demis pe antrenorul sud-american. Pentru Totti, viitorul avea să fie tot la AS Roma, în ciuda ofertelor de milioane de euro venit