România postdecembristă s-a dezvoltat după principiul neprincipial "fură cât mai mult până nu se prinde careva". Acest lucru s-a aplicat şi în turism, Valea Prahovei şi împrejurimile Braşovului fiind locurile în care românii au cheltuit cei mai mulţi bani. În ultimii ani, turiştii s-au mai dezgheţat şi nu mai acceptă să arunce cu bani pentru vacanţe în care au parte numai de aglomeraţie şi de servicii execrabile.
Pentru mulţi, Râşnovul nu reprezintă decât o localitate de tranzit în drumul spre Poiana Braşov. Unii îndrăznesc şi vizitează cetatea ce veghează de sus peste întreaga aşezare. Dintre toate staţiunile din zonă, Râşnovul promite cel mai mult. Asta în ciuda faptului că schiul alpin, cel mai comercial sport de iarnă, nu poate fi practicat aici.
Autorităţile locale s-au orientat imediat şi au obţinut organizarea etapei a treia la biatlon pe role din cadrul Cupei IBU. Adevărata lovitură vine însă de la sărituri cu schiurile. Recent, pe Valea Cărbunarilor, au început lucrările de construcţie a centrului de sărituri cu schiurile de la Râşnov.
Dezvoltarea infrastructurii pentru practicarea săriturilor cu schiurile face parte din programul "OMV Move & Jump", demarat în 2007 de OMV şi Federaţia Română de Schi-Biatlon. Acesta este primul centru de sărituri cu schiurile din România şi sud-estul Europei, conform standardelor Federaţiei Internaţionale de Schi. Un alt obiectiv al parteneriatului dintre OMV şi FRSB îl reprezintă accederea unui săritor român în primii zece din lume.
PAŞI NORMALI
Secretarul general al FRSB, Puiu Gaspar, este foarte mulţumit de parteneriatul încheiat cu OMV. "Centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov, proiect dezvoltat în comun de Federaţia Română de Schi-Biatlon şi OMV, va aduce beneficii importante săritorilor cu schiurile români", a declarat Gaspar. "Datorită acestui centru de sărit