Inaugurat de ochii ministrului Vasile Blaga, cel de-al doilea tronson al Ocolitoarei Braşovului, a fost închis chiar de a doua zi. Motivul este simplu. Pe o lungime de 70 de metri asfaltul deja s-a vălurit.
La numai o zi după ce s-a dat drumul traficului de pe tronsonul 2 al ocolitoarei Braşovului, astfaltul a „protestat” faţă de modul
în care s-au făcut lucrările şi s-a vălurit pe unul din sensurile de circulaţie, pe o distanţă de aproximativ 70 de metri.
Primarul Braşovului găseşte însă scuze. „Nu este vorba de vălurire”, spune el, deşi nu ştim cum altfel am putea numi ceea ce s-a întîmplat în zonă. „Pe acea porţiune pânza freatică este foarte sus, la numai 30 de centimetri de suprafaţă. Practic şoseaua stă pe o pungă de apă. Trebuie să depistăm exact punctele în care trebuie să instalăm puţuri, pentru a rezolva problema. Aceasta este procedura. Lucrările nu sunt finalizate şi oricum mai trebuie pusă o pătură de astfalt” , adaugă edilul George Scripcaru.
Trafic de caniculă
Primarul Braşovului a anuţat şi faptul că, de fapt încă nu am scăpat de traficul greu din oraş. Până nu vor fi finalizate toate lucrările la tronsonul 2 al ocolitoarei, nu se vor scoate camioanele şi tirurile din oraş decât în zilele de caniculă. „Nu vrem să vălurim şoselele din interiorul municipiului, lucru care se întâmplă foarte uşor pe caniculă. Oricum trebuie să fie trafic şi pe ocolitoare pentru a depista exact punctele în care să introducem puţuri”, spune Scripcaru.
Tronsonul 3, piatra de încercare
Cele mai mari probleme sunt preconizate a fi întâmpinate la realizarea tronsonului 3 din ocolitoarea Braşovului. Mai mult de jumătate din acesta se va afla în zona Stupini, unde pânza freatică este foarte sus. „ Acolo va trebui să săpăm până la 25 de metri adâncime şi va fi foarte greu de făcut,