Reprezentantul României la FMI afirmă că ţara noastră are nevoie urgentă de o nouă viziune de dezvoltare. Specialişti din Banca Naţională şi din alte instituţii lucrează deja la proiect. Mai citeşte şi:
FMI va înrăutăţi prognoza pentru că "situaţia s-a deteriorat" în România
FMI dublează prognoza de recesiune economică / Patriciu: Euro va atinge 4,7 - 4,8 lei
Deficitul bugetar a ajuns la 2,7% din PIB în primul semestru, sub ţinta convenită cu FMI
Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI
Get the Flash Player to see this player. url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/iulie/tanasescu1.mp3 iurl=/editor_files/Image/ANUL 2009/IULIE/Mihai Tanasescu_AM (1).JPG width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false În 2007, deputatul PSD Mihai Tănăsescu, fost ministru de Finanţe în guvernul lui Năstase, critica bugetul pe 2008. El avertiza că România urma să fie afectată de criza financiară care se declanşase deja peste Ocean. Lucru negat de premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, care îi trimitea pe români să cumpere case ieftine în America.
După puţin timp, tot în 2007, Mihai Tănăsescu a fost numit reprezentantul României la FMI, la propunerea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Şi criza a venit. În calitate de reprezentant la instituţia financiară de la Washington, Tănăsescu a fost omul-cheie în negocierea împrumutului contractat de România pentru a face faţă crizei. L-am întrebat cum vede acum situaţia, din capitala Statelor Unite.
Ovidiu Nahoi: Domnule Tănăsescu, vă rugăm să ne spuneţi cum se văd de acolo, de la Washington, evoluţiile crizei globale?
Întrebarea dumneavoastră este complexă. De aceea, răspunsul trebuie structurat pe mai multe componente.