Saptamana viitoare va fi decisiva pentru viitorul casei de moda Christian Lacroix, luni fiind termenul limita pentru potentialii cumparatori sa-si depuna ofertele.
Casa de moda a inregistrat pierderi de 10 milioane de euro, la vanzari de 30 de milioane de euro, anul trecut, relateaza AFP.
Pana acum, au fost primite mai multe oferte, inclusiv din partea grupului de consultanta Bernard Krief Consulting (KBC).
Potrivit lui Guillaume Martin, de la compania de consultanta Meric et Associes, alte doua companii si-au aratat interesul pentru achizitionarea casei de moda, dintre care unul este un furnizor.
In timpul restructurarii companiei, 112 din cei 125 de angajati isi vor pierde locurile de munca.
De asemenea, expertii i-au recomandat sa creeze si o gama de haina "gata de purtat", in locul celei de lux existente in acest moment, pe langa gama haute couture. Colectiile ar trebui sa nu fie identificabile cu un anumit sezon, clasice si distribuite pe un numar limitat de piete.
"Haute couture pierde bani, este doar pentru publicitate. Daca nu ai si colectii care sa aduca profit, nu vei putea absorbi costurile sau sa scoti profit din aceasta investitie", a spus Martin.
El a adaugat ca managementul Lacroix a scapat cheltuielile de sub control si trebuie sa le reduca "drastic", pentru a diminua pierderile.
Casa de moda Christian Lacroix a fost infiintata in 1987, cu ajutorul liderului din industria hainelor de lux, LVMH. In 2005, aceasta a fost vanduta catre Falic, una dintre cele mai mari companii de duty free din Statele Unite.
Saptamana viitoare va fi decisiva pentru viitorul casei de moda Christian Lacroix, luni fiind termenul limita pentru potentialii cumparatori sa-si depuna ofertele.
Casa de moda a inregistrat pierderi de 10 milioane de euro, la v