Si-n cunoscuta "Clasificare zecimala universala" care-i are drept promotori pe fizicianul André Ampere (care a avut ideea) si bibliotecarul (american) Melvil Dewey (care a finalizat-o), la fel ca-n gluma cu cele zece porunci (Decalogul lui Moise), in care cea de-a saptea, greu de respectat pentru romani, a fost taiata, drept care in scris cifra 7 se taie de la stanga la dreapta, si punctul sapte al C.Z.U. este intitulat: "Arta. Recreere. Spectacol. Sport". Cu alte cuvinte, la o repede ochire, loisirul sau asa-zisul timp liber destinat divertismentului si autoculturalizarii este... codas.
E drept ca, dupa el sunt trecute, la opt: Lingvistica. Filologia. Literatura, iar, la noua: Geografia. Istoria..., insa faptul nu face decat sa intareasca ceea ce au afirmat.
E drept ca, potrivit legilor taxonomiei, nu poate exista, decat in bancurile cu olteni, pentru toti locuri pe primul rand. (Mi-amintesc faptul, de exceptie la vremea lui si de notorietate apoi, cand profesoara mea de "naturale" si diriginta, in clasa a VIII-a, fiindca-si incheia, odata cu zborul nostru din "primara", cariera didactica, ne-a ... strigat la serbarea de sfarsit de an pe primii zece toti premiul intai, pe urmatorii cinci, toti premiul doi, pe alti cinci premiul trei si ultimii cinci, corigenti. Si asa, tot s-au iscat discutii fiindca eu "exceptionalul" am fost al saptelea, premiant intai, din motive de ordine alfabetica, pe care tata n-a inteles-o aplicandu-ne si mie, cu cureaua, si dirigintei, cu limba ascutita, o corectie de neuitat!).
Revin, subliniind ca nevoia de loisir nu este un aspect secund (necum secundar) al vietii organizationale (a nu se intelege, ca-n vremea organizatiilor de baza, viata de organizatie!), ci un sine-qua-non existential de care managerii trebuie sa tina cont, cu prioritate.
Si-n cunoscuta "Clasificare zecimala universala" care-i are drept promot