Situaţia Fondului Proprietatea (FP) rămâne în continuare în suspensie. Lungul şir al amânărilor pe diverse probleme, mai toate fiind chichiţe procedurale a fost completat astăzi de încă o amânare. Nu s-a putut aproba contractul de administrare cu compania care a câştigat, într-o licitaţie, această calitate. Acţionarii FP nu au putut aproba astăzi contractul cu Franklin Templeton Investments din cauza lipsei de cvorum în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare. De
Situaţia Fondului Proprietatea (FP) rămâne în continuare în suspensie. Lungul şir al amânărilor pe diverse probleme, mai toate fiind chichiţe procedurale a fost completat astăzi de încă o amânare. Nu s-a putut aproba contractul de administrare cu compania care a câştigat, într-o licitaţie, această calitate.
Acţionarii FP nu au putut aproba astăzi contractul cu Franklin Templeton Investments din cauza lipsei de cvorum în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare. De la apel au lipsit chiar reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice. Astfel, traseul FP spre tranzacţionarea în piaţă este încă o dată blocat.
Ministerul de Finanţe este chiar acţionarul majoritar, cu o participaţie de 65,87%. Restul de acţiuni se află în posesia foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist (27,61%) şi a diverse alte companii (6,52%). Având în vedere această pondere, nici nu mai contează ce alţi acţionari au lipsit. Potrivit unor acţionari prezenţi la întrunire, în sală ar fi fost reprezentanţi ai 13% din totalul acţiunilor fondului.
Motivaţia: altă chichiţă legislativă
Până acum, Ministerul de Finanţe este principalul vinovat. Practic, doar prezenţa reprezentanţilor săi în sală era suficientă. Ministerul se scuză, însă, precizând că nu şi-a trimis reprezentanţii la şedinţă deoarece nu a avut mandat de la guvern în acest sens. De ce nu a dat guvernul mandat? Pentru că nu a ap