Primăria Constanţa va desemna, în perioada următoare, constructorul cu experienţă în lucrări hidrotehnice maritime, ce se va ocupa de construcţia debarcaderului unde vor acosta goeletele cu turişti
Municipalitatea face paşi mici, dar siguri pentru construirea pasarelei din Mamaia. După întocmirea studiului de fezabilitate, Primăria Constanţa caută o firmă care să se ocupe de proiectare, inclusiv de detaliile de execuţie a edificiului.
Aşa cum arătam în ediţii anterioare, pentru asigurarea bunei dispoziţii a turiştilor, administraţia locală a pus pe tapet ideea organizării unor mini-croaziere pe mare cu goelete, între staţiunea Mamaia şi Portul Tomis. Astfel, edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre, a propus realizarea unei pasarele-ponton pentru preluarea turiştilor de către ambarcaţiuni. Pasarela va fi amplasată în staţiunea Mamaia, în dreptul celui de-al treilea dig submers, în vecinătatea Hotelului Victoria, „într-o zonă cu afluenţă de turişti, aproape de centrul staţiunii, astfel încât să fie facilitat accesul turiştilor atât din partea de nord a staţiunii, cât şi din partea de sud", după cum se arată în expunerea de motive a HCLM prin care s-a aprobat studiul de prefezabilitate.
Kilometrul zero al staţiunii
Aşadar, zona Hotelului Victoria a fost considerată de edil un fel de km zero al staţiunii Mamaia. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că, în zona unităţii de cazare amintite mai sus, mai bine zis foarte aproape, se află şi Hotelul Flora, la care este acţionar, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi primarul Radu Mazăre. În concluzie, plimbarea cu vaporaşele sau goeletele ar putea constitui un nou punct de atracţie pentru turişti, pe care oricare dintre hotelurile din zonă, inclusiv Flora, l-ar putea trece în portofoliul lor.
Potrivit studiului de fezabilitate, pasarela ar urma să pornească de la p