Ce pericole se ascund in piscina Persoanele care merg la strand risca sa se imbolnaveasca de hepatita A sau de conjunctivita. Cele mai periculoase piscine sunt cele cu apa „clocita“ de razele soarelui. La temperaturi ridicate, clorul din piscina se evapora, iar microbii se pot inmulti necontrolat. Cu cat este mai cald afara, cu atat riscul de a ne imbolnavi de la apa din piscina este mai mare, spun specialistii. Si asta din cauza ca substantele cu care sunt curatate bazinele se evapora la temperaturi ridicate. Exista situatii in care, chiar daca apa din piscina nu este calda, clorul tot nu „isi face bine treaba“. Si asta pentru ca, in cazul anumitor microbi, este nevoie de cateva zile pentru a fi distrusi de substantele dezinfectante, scrie Adevarul.
Pepenele verde hidrateaza mai bine decat un pahar cu apa In fruntea fructelor zemoase cu actiune hidratanta se afla pepenele verde, care contine apa in concentratie de 92%, zahar 8% si cantitati importante de saruri hidratante, calciu, magneziu, potasiu si sodiu. In plus, pepenele verde este bogat in vitamina C, beta-caroten si licopen – substante care protejeaza organismul si impotriva razelor ultraviolete. Castravetele este, de departe, leguma cea mai zemoasa. Datorita continutului sau bogat in apa - 96% si a balantei echilibrate de minerale, castravetele are un efect hidratant de doua ori mai puternic decat aceeasi cantitate de apa consumata. De asemenea, castravetele contine un nivel aproape ideal de calciu si magneziu, dar si potasiu, sodiu si alte minerale. „Pentru a se hidrata corespunzator, oamenii trebuie sa inlocuiasca fluidele eliminate de organism prin altele care au o compozitie asemanatoare cu cea a lichidelor din corp. Fructele si legumele zemoase contin, adeseori, concentratii de minerale si zahar apropiate de aceste valori si, din acest motiv, ele pot sa hidrateze organismul mai eficient decat un s