Cartea are 600 de pagini şi conţine descrieri ale producţiilor mai mult sau mai puţin importante din cei 100 de ani de existenţă a desenelor animate. Pasionat de peliculele desenate, Daniel Valentin Simion şi-a petrecut opt ani din viaţă vizionând filme de animaţie din întreaga lume, după care a scris o enciclopedie dedicată acestora. Aventurile lui Bambi şi ale lui Tom şi Jerry se regăsesc acum într-un dicţionar scris de un român. Vinerea trecută, a fost lansată la Roma o enciclopedie a desenului animat care cuprinde producţiile mai mult sau mai puţin importante din lume.
„Este un produs care lipsea de pe piaţă”, spune un desenator de la televiziunea naţională RAI despre „Dicţionarul de desene animate”, scris într-un interval de opt ani. Cel care a avut curajul de a elabora lucrarea a fost Daniel Valentin Simion (34 de ani), din Bucureşti, care şi-a transformat pasiunea în profesie.
De la site la enciclopedie
El a renunţat la serviciu pentru a-şi dedica timpul Dicţionarului Animaţiei. Cu doi ani în urmă, Daniel a abandonat slujba de la departamentul de marketing al cotidianului „La Repubblica”. În 2000, când a înfiinţat un site pentru recenziile desenelor animate, nu se gândea că va ajunge atât de departe.
Site-ul şi-a câştigat rapid publicul fidel, astfel că o editură i-a propus românului să scrie dicţionarul care a ajuns la 600 de pagini.
Cartea conţine descrierea desenelor animate din cei 100 de ani de existenţă a domeniului. „Am vizionat sute de desene animate, fiecare episod în parte şi am avut o satisfacţie imensă când am văzut totul materializat pe hârtie”, ne-a mărturisit Daniel. Grafica şi modalitatea prin care sunt abordate subiectele desenelor animate se schimbă la fiecare 10 ani.
Vacanţe în România
„Este adevărat că desenele animate concepute în prezent