După patruzeci de ani petrecuţi în dealul Copoului, profesorul gălăţean a reuşit să aducă Politehnica Iaşi pe primul loc în ierarhia cluburilor sportive universitare din ţară.
Cariera de fotbalist a lui Leonid Antohi s-a terminat la numai 27 de ani din cauza unei duble fracturi de tibie şi peroneu. Cu toate acestea, fiind cadru didactic din 1964, Leonid a îmbrăţişat imediat şi profesia de antrenor, primul mandat fiind la juniorii Politehnicii. În 1973 a ajuns secundul lui Ilie Oană la echipa mare, pentru ca trei ani mai târziu să preia frâiele Politehnicii Iaşi.
De atunci şi până în 1998, cu câteva excepţii, Leonid Antohi s-a ocupat de pregătirea fotbaliştilor ieşeni. În scurtele perioade în care a activat şi la alte echipe, tehnicianul născut la Galaţi a reuşit să promoveze în 1982 cu Oţelul în prima divizie, respectiv în Divizia B cu Unirea Slobozia. De numele lui Leonid Antohi se leagă şi promovarea Politehnicii Iaşi în primul eşalon fotbalistic al ţării, în vara anului 1996, după un baraj cu Electroputere Craiova.
Şef peste toate secţiile clubului Politehnica
„De-a lungul timpului am avut ocazia să lucrez cu fotbalişti de calibru internaţional, atunci când stadionul din Copou era arhiplin la fiecare meci al Politehnicii, iar jucătorii erau iubiţi de un oraş întreg“, îşi aminteşte Leonid Antohi, care a ocupat şi funcţia de preşedinte al secţiei de fotbal a Clubului Politehnica Iaşi până în 1999.
Din anul 2000, odată cu transformarea clubului de fotbal în societate comercială, Antohi a preluat frâiele celorlalte secţii de la clubul sportiv universitar. „A fost foarte greu să trec din vestiar la birou, dar familia m-a sprijinit. Pot spune că, din punct de vedere profesional, viaţa mea se confundă cu Politehnica Iaşi. Ca antrenor obişnuiam să dorm la stadion, iar din postura de conducător petrec minimum opt-zece ore pe zi la birou“, spune