Serviciul de Ambulanţă a trecut prin auditul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care va fi reevaluat.
La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin multe din nereguli se văd şi de peste gard. Nu e nevoie de controale sofisticate, trebuie numai să arunci un ochi. Spre exemplu, la service-ul de la Ambulanţă, se repară zilnic tot felul de maşini, altele decât ambulanţele-rable care zac pe butuci, în soare sau ploaie. Directorul Serviciului, doctorul Daniela Popescu, a ridicat din umeri atunci când a fost întrebată de această situaţie şi s-a abţinut de la comentarii. Mecanicii auto susţin că fac asta de nevoie, după ce conducerea le-a tăiat o parte din venituri.
Juristul Sorin Madina, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, a recunoscut că în service-ul instituţiei se întâmplă şi lucruri mai puţin curate. „Se pare că mai intră câteodată şi alte maşini decât cele care ar trebui. Vom face un control, iar cei care au greşit introducând aceste autoturisme în curtea Ambulanţei vor fi probabil sancţionaţi. Cred însă că se întâmplă rar asta”, a spus Sorin Madina. Printr-un comunicat semnat de directorul DSP, se arată că raportul de audit a fost finalizat, dar că nu s-a descoperit nimic concret. „Concluziile raportului impun reevaluarea activităţii Comitetului Director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin”, se arată în comunicatul doctorului Sorina Fleischer.
Parcul de la Ambulanţă
Zeci de maşini sunt parcate în curtea Ambulanţei, şi multe dintre ele „tuşesc” destul de rău. Serviciul de Ambulanţă Caraş-Severin îşi desfăşoară activitatea cu 38 de autosanitare. Cele mai vechi maşini din parcul auto care sunt încă în uz datează din anul 2001. Trei dintre ambulanţe sunt de tip C, destinate intervenţiei medicale de urgenţă, 21 de tip B, şi 14 de tip A1 şi A2.