Adevărul dezonorant pentru clasa politică este că nicio ilegalitate nu s-a comis în universităţile private sau de stat fără susţinerea sau tolerarea sa de către politicieni.
Cine a avut minima curiozitate de a cerceta istoricul ilegalităţilor de la Universitatea Spiru Haret a putut constata că toate fuseseră semnalate de presă încă din anul 2007. Încă de atunci, ca urmare a punerii în aplicare a Legii calităţii în învăţământ, adoptată în anul anterior, USH avea 20 de specializări la învăţământul la distanţă care funcţionau fără acreditare, iar secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Dumitru Miron declara fără echivoc: Nu se pot recunoaşte acte de studii de la facultăţi care nu erau acreditate la momentul începerii studiilor. Iată însă că s-au recunoscut încă doi ani, sub ineptul ministeriat al lui Cristian Adomniţei, cel care ar fi trebuit să înceapă de fapt asanarea universităţilor, în baza legii. Cum s-o facă însă, când colegii săi de partid Norica Nicolai şi Dan Radu Ruşanu predau tocmai la USH, iar patronul său politic Relu Fenechiu îşi dădea doctoratul la altă universitate cu probleme, Petre Andrei din Iaşi, aceeaşi la care funcţiona ca lector asociat alt coleg de guvern, pe numele său Tudor Chiuariu?
Dacă PNL a ratat startul reformei prin Cristian Adomniţei, PSD şi-a trimis propriul ministru la cratiţă pentru că a cerut acum intrarea în legalitate şi susţinerea unei noi licenţe de către cei cu diplome emise ilegal. În plus, un sfertodoct ca Marian Vanghelie s-a revoltat că diplomele de la USH au fost invalidate în retroactivă (sic), în timp ce al doilea om în stat, Mircea Geoană însuşi, i-a ţinut isonul. Fără niciun scrupul, PSD a călcat în picioare criteriul legalităţii, nu numai pentru a nu pierde votul miilor de absolvenţi ai USH, ci pentru că este legat prin mii de fire de această universitate şi de altele asemenea ei. USH nu es