Este profesor de muzică, tenor în corul Ateneu şi cântă la patru instrumente. Vrea să-şi întemeieze o formaţie de lăutari şi să cânte la nunţi.
Tânărul băcăuan a fost atras de muzică încă de la vârsta de şase ani. Părinţii săi au remarcat că are voce şi, mai târziu, l-au îndrumat spre cursurile Liceului de Artă „George Apostu“.
Aici nu şi-a perfecţionat calităţile vocale, ci a ales să înveţe să cânte la fagot, un instrument catalogat de mulţi ca fiind dificil. „Am avut oportunitatea să aleg eu instrumentul muzical pe care voiam să-l învăţ. Prin urmare am ales fagotul şi de atunci nu am regretat niciun minut decizia mea“, ne-a spus Daniel. Tânărul ştia că nu-i va fi uşor să înveţe să cânte la fagot, dar şi-a petrecut zile întregi repetând alături de profesori.
Singurul elev
care a ales fagotul
„În timpul anilor de liceu mi-am dat seama că-mi plac instrumentele rare, dificile şi greu de învăţat. Fagotul a fost unicul care m-a provocat să-l învăţ şi am fost singurul elev din acel an care l-a ales. La început, nici nu puteam sufla în el. Acest instrument necesită foarte multe exerciţii pentru a dezvolta un ritm al suflului“, a povestit băcăuanul. De-a lungul anilor, tânărul a exersat şi a intrat în orchestra colegiului la care învăţa. Sutele de ore de repetiţii şi-au spus cuvântul, iar acum Daniel poate interpreta melodii din repertoriul unor clasici celebri.
„Interpretez compoziţii ale lui Joseph Haydn, cum ar fi «Concerte pentru fagot». Am cântat din repertoriul artistului, cu orchestra şcolii, pentru profesori, pentru colegi, dar şi pentru părinţii mei, care m-au ascultat întotdeaun cu drag“, a adăugat băcăuanul. De când a terminat liceul nu prea a mai cântat la fagot. „Este un instrument foarte scump. Mi-ar plăcea să am unul chiar la mine acasă, ca să pot exersa zilnic, dar deocamdată mă limitez doar la a-l împrumuta