Garda Financiară a limitat mersul cu liftul, în timp ce la Spitalul Judeţean apa caldă este furnizată cu ţărâita.
Pacienţii Spitalului Judeţean „Mavromati“ sunt nevoiţi să facă duş numai în anumite intervale orare şi să adoarmă cu cel puţin o oră mai devreme. Conducerea unităţii sanitare este decisă să facă economie şi a ales să taie din cheltuielile cu apa şi cu energia electrică. „Trebuie să ne culcăm mai devreme decât copiii noştri. Pe la ora 22.00 s-a stins lumina şi ni s-a spus că trebuie să facem şi noi economie“, a explicat Ioana Puruşniuc, pacient al spitalului.
Şefii instituţiei sunt de părere că duşurile prea dese făcute de bolnavi sunt mofturi. „S-a dispus raţionalizarea apei calde menajere, care se distribuie după un program zilnic. Şefii de secţie au decis şi reducerea consumului de energie electrică. Toate aceste măsuri cumulate aduc economii“, a specificat Doru Muntianu, directorul Spitalului Judeţean „Mavromati“.
Sport şi economie la Garda Financiară
O situaţie asemănătoare se înregistrează la sediul Gărzii Financiare Botoşani. Angajaţii sunt nevoiţi să urce pe scări. „Nu mai avem voie să mergem cu liftul ca altă dată. Din ce am înţeles, acestea sunt măsurile anti-criză luate de conducere. E bine totuşi că facem sport la locul de muncă“, a spus Marina, o angajată a Gărzii Financiare. De asemenea, şefii instituţiei au decis să raţionalizeze şi hârtia.
La fel se întâmplă şi la Tribunalul Botoşani, unde angajaţii trebuie să listeze documentele faţă-verso, cu caractere mici. Şefii instituţiei doresc astfel să reducă cheltuielile cu 20%. „Consumul este prea mare şi nejustificat în condiţiile unui buget de austeritate. Aşa că am început să facem economie“, a explicat Cristian Popovici, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.