Cererea venită din partea clienţilor care doresc să se mute într-o locuinţă mai bună reprezintă 10-15% din total. Preţurile mai mici şi posibilitatea sporită de negociere. Iată cele două avantaje majore de care pot beneficia cei care vor să-şi cumpere o casă mai bună. Mai citeşte şi:
„Prima Casă“, noul balon imobiliar
Află totul despre programul „Prima Casă”!
„Prima Casă” prinde la clujeni
Timişoara: Bănăţenii caută „Prima Casă” pe portalurile imobiliare
Suceava: „Prima Casă“ pe val, dar fără tranzacţii
Încă o cărămidă la temelia „Primei Case“
Bancherii implicaţi în programul "Prima Casă", convocaţi la Guvern
Fluctuaţii majore pe piaţa locuinţelor noi
Terenurile în Baia Mare, la jumătate de preţ
Perioadele de criză sunt cele mai bune pentru investiţii strategice. Iată o teorie verificată în momentul de faţă prin achiziţiile sporadice făcute de puţinii jucători care încă mai dispun de lichidităţi. De avantajele acestei perioade pot beneficia însă şi cumpărătorii finali.
O poziţie privilegiată o ocupă în special aşa-numiţii move-up buyers - clienţii interesaţi de vânzarea locuinţei actuale în scopul achiziţionării alteia noi, cu o suprafaţă mai mare, o localizare sau o calitate mai bună. Acest gen de achiziţii „sunt mai rentabile decât erau în urmă cu unul sau doi ani, pentru că preţurile au scăzut, se pot negocia, iar modalitatea de plată este mai flexibilă“, spune Antoaneta Petre, broker în cadrul departamentului rezidenţial al Regatta.
„E un moment foarte bun ca să faci un upgrade de locuinţă“, recunoaşte şi Marian Păduraru, sales manager în cadrul EuroProperty.
O nişă de piaţă cu potenţial
De un avantaj considerabil beneficiază în special cei care vor să facă trecerea de la un apartament vechi la unul nou. Asta deoarece p