Este una dintre soluţiile financiare care ar putea salva cinematografele din ţară. Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” a decis să scoată spre închiriere sălile pe care le administrează, datorită numărului mic de bilete care se vând pentru filme. „Atâta timp cât există în patrimoniul RADEF, ne-am gândit să adunăm profit din închirierea sălilor. Obligaţia noastră este să scoatem cât mai mulţi bani”, a spus Marius Iurescu, director interimar RADEF „RomâniaFilm”. La Timişoara au mai rămas doar două săli: Timiş şi Studio Eurimages.
Mall-urile fură publicul de cinema
Sălile din mall-uri, concurenţii mai gălăgioşi şi mai coloraţi ai cinematografelor, au redus drastic numărul spectatorilor din sălile din oraş. Aici, de multe ori, rulează filme chiar şi pentu cinci spectatori.
„Din păcate, pentru mine e o mare durere ce se întâmplă la cinematografe. Aceasta se datorează şi managementului defectuos care a fost la RADEF. A apărut şi concurenţa mall-urilor, e destul de complicat”, a mai spus Marius Iurescu.
Preţuri după negocieri
Sălile de cinema pot fi închiriate cu o sumă care urmează să fie negociată, iar preţurile variază în funcţie de eveniment. Reprezentanţii RADEF spun că în sălile de cinema din ţară, care au între 300 şi 1.000 de locuri, se pot organiza spectacole culturale, conferinţe, seminarii, parade de modă, expoziţii şi alte manifestări.