Criza financiară creşte numărul de voluntari în SUA pregătiţi să ajute victimele uraganelor şi a furtunilor puternice din această perioadă. Crucea Roşie a înregistrat cel mai mare număr de voluntari din ultimii ani, americanii dorind să lucreze chiar şi fără să fie plătiţi.
CITIŢI ŞI:
Vor fi 55.000 de şomeri în Vestul ţării până la sfârşitul verii
În ciuda experienţei acumulate şi a diplomelor obţinute de-a lungul vieţii, mulţi americani care au devenit şomeri în urma crizei economice, lucrează acum drept voluntari în spitale sau la diverse acţiuni de salvare a victimelor din uragante sau alte dezastre naturale.
Şomerii din Miami vor să muncească, deşi nu sunt plătiţi cu nimic, cel mult cu un "Mulţumesc". "Voluntariatul mă menţine în comunitate, acolo unde simt că pot face o diferenţă", a spus Robert Tabler, expert în managementul de criză, dar şomer de peste jumătate de an. Cei mai mulţi dintre voluntari se găsesc în zona Floridei, dar şi în alte regiuni numărul voluntarilor a crescut cu 25%.
Într-un sezon al uraganelor şi furtunilor puternice, Crucea Roşie din Miami are înregistraţi peste 1.200 de voluntari pregătiţi cu care se pot deschide 25 de centre de adăpost, faţă de un număr de 5 ori mai mic în 2008. Grupul voluntarilor este foarte divers, include un bucătar şef, un inginer de şantier care supraveghează construirea de adăposturi şi un proprietar al unei mari firme de logistică, dar care acum conduce depozitul Crucii Roşii fără niciun ban, ci ca pe propria afacere.
Unii voluntari cu aptitudini multiple pot face şi treaba poliţiştilor sau a pompierilor atunci când este cazul. Se vede, aşadar, o schimbare în voluntariat şi asta datorită crizei, care, se pare are şi aspecte pozitive.