Administratorul firmei BS Group, al cărei sediu şi garaj au fost percheziţionate în cadrul acţiunii „Excavatorul”, în 16 iulie, mărturiseşte că ştia de existenţa unor utilaje ce se vindeau la subpreţ pe piaţa românească, şi care erau furate. „Erau utilaje ce se vindeau nu neapărat în Maramureş, ci în toată ţara. „Ştiam că se vând utilaje furate”, spune Ciprian Bot, administratorul BS Group Cluj.
Citeşte şi
Descindere la Cluj într-o acţiune fără precedent (GALERIE FOTO)EXCLUSIV / Razie la o firmă de demolări din cartierul Iris (GALERIE FOTO/VIDEO)
Galerii foto:
Descindere la o firmă care închiriază utilajeRazie printre utilaje
Video:
Descinderea trupelor speciale la depozitul de utilaje din Cluj-NapocaTrupele speciale au reţinut trei persoane
Dealtfel, nu era un lucru ascuns. Apăreau anunţuri de mică publicitate, era lesne de înţeles că ceva era în neregulă cu utilajele”, spune Ciprian Bot, în vârstă de 31 de ani. La sediul firmei acestuia au descins, acum aproape două săptămâni, procurori DIICOT, alături de jandarmi. Numele lui a fost asociat cu calitatea de „inculpat” în dosarul „Excavatorul”, însă, după ce au fost făcute verificări, s-a dovedit că actele de provenienţă a utilajelor deţinute de firmă sunt în regulă.
„A fost un şoc”
Omul de afaceri îşi aminteşte că a fost un adevărat şoc pentru el să găsească la sediul firmei atât anchetatori, cât şi jurnalişti. „Mi s-a cerut să dau nişte acte la verificat. După ce au văzut că provenienţa utilajelor nu are legătură cu cele furate, am dat o declaraţie, prin care susţineam acest lucru”, povesteşte Ciprian Bot.
Totuşi, clujeanul este supărat, deoarece, spune el, firma BS Group a avut un prejudiciu de imagine, odată cu mediatizarea percheziţiei. „Noi suntem o firmă serioasă, iar clienţii ar putea avea de pierdut