Bernard Madoff, managerul de investiţii de pe Wall Street condamnat de justiţia americană la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de 65 miliarde dolari, a afirmat, în cadrul primelor declaraţii făcute de la începerea executării sentinţei, că este surprins că nu a fost "prins" mai repede. Madoff şi-a exprimat remuşcările şi a discutat calm cu doi dintre avocaţii care l-au acţionat în instanţă în numele a câtorva zeci de investitori care au căzut victime schemei Ponzi
Bernard Madoff, managerul de investiţii de pe Wall Street condamnat de justiţia americană la 150 de ani de închisoare pentru o fraudă de 65 miliarde dolari, a afirmat, în cadrul primelor declaraţii făcute de la începerea executării sentinţei, că este surprins că nu a fost "prins" mai repede.
Madoff şi-a exprimat remuşcările şi a discutat calm cu doi dintre avocaţii care l-au acţionat în instanţă în numele a câtorva zeci de investitori care au căzut victime schemei Ponzi realizate de acesta.
Cei doi avocaţi din San Francisco l-au vizitat pe Madoff la închisoarea din Carolina de Nord, unde a fost transportat la două săptămâni după ce a pledat "vinovat" în faţa unei instanţe din New York.
"M-am întâlnit de mai multe ori cu reprezentanţi sau agenţi ai Securities and Exchange Commission (Comisia pentru valori mobiliare din Statele Unite), şi de mai multe ori mi-am zis «gata, m-au prins»", le-a povestit Madoff celor doi avocaţi.
De ce frauda nu a fost descoperită mai devreme?
SEC derulează în prezent o investigaţie completă a cazului Madoff, pentru a determina de ce neregulile nu au fost descoperite mai devreme, în condiţiile în care informaţiile disponibile plasează durata fraudei între 10 şi 20 de ani.
Instituţia a fost criticată sever de victimele fraudei, dar şi de către presă şi opinia publică, pentru că nu a reuşit să depisteze încălcările grave ale legislaţie