Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) şi Direcţia Agricolă au arătat ce controale au făcut în Complexul Studenţesc şi în pieţe. Citiţi şi : A fost închisa Bomba alimentara de la Bran, unde 100 de elevi si profesori au facut toxiinfectie alimentara După îmbolnăvirea cu shaorma din Complexul Studenţesc, la nivelul Prefecturii Timiş s-a format o comisie mixtă din comisari OPC, medici de la DSP şi DSV şi inspectori de la Teritorial de Muncă (ITM). „S-au făcut 11 controale pentru a verifica situaţia igienico-sanitară de comercializare a produselor din Complexul Studenţesc. Inspectorii de sănătate publică au dat cinci avertismente pentru lipsa certificatului de calitate, DSV a suspendat temporar activitatea unui centru comercial, iar OPC a dat patru amenzi în valoare de 25.000 de lei”, a spus directorul adjunct al DSP Timiş, Viorica Dumitru.
OPC închide ochii
După controalele realizate în Complexul Studenţesc, autorităţile spun că au făcut verificări ulterioare pentru a vedea dacă shaormeriile s-au conformat. Cu toate că au dat dovadă de nepăsare şi s-au găsit aceleaşi nereguli, OPC le-a mai dat o şansă. „Legea spune că se închide temporar după abateri repetate. Noi i-am găsit de două ori şi i-am amendat. Dacă îi mai găsim o dată dispunem închiderea temporară”, a spus şeful OPC Timiş, Cristian Anton.
Făină, grâu şi orz ilegale
În ultima perioadă şi Direcţia Agricolă a făcut controale în pieţe la legume şi fructe, dar şi la vanzarea şi transportul cerealelor. „Pentru legume şi fructe s-au dat amenzi de 136.000 de lei, iar pentru cereale s-au aplicat sancţiuni de 61.500 de amenzi”, a spus directorul adjunct al Direcţiei Agricole Timiş, Simona Jurcă. De asemenea s-au confiscat 60 de tone de orz şi 50 de tone de grâu.