Sute de suplinitori pot rămâne fără post, deşi au obţinut note mari la titularizare Inspectoratul Şcolar a realizat o nouă listă cu posturile de suplinitor şi sunt mai puţine cu 340 faţă de cele publicate iniţial. O problemă poate reprezenta faptul că unii dintre profesori au fost încadraţi, iar a doua zi postul lor a fost scos. Astăzi este ultima zi când se desfăşoară şedinţele publice de repartiţie a suplinitorilor. Sute de profesori au ieşit nedumeriţi din sală neînţelegând motivul pentru care nu au obţinut un post.
Au redus primele 70 de norme
Ministerul a cerut de asemenea şi comasarea unor clase, iar la final efectivul de elevi să fie 20 în primar şi 25 în liceu. După comasarea claselor sau nerealizarea unora, mai multe persoane rămân fără catedre. Ermina Frunzaru, referent de specialitate în Inspectorat a spus că după comasare au fost reduse doar 70 de norme şi câteva persoane au rămas fără loc de muncă sau cu mai puţine ore. Normele reduse trebuie să ajungă la 340.
Frunzaru a spus că va fi foarte complicat să se reducă cele 340 de norme fără concedierea unor persoane. „Am trecut la comasarea claselor. Unde erau două acum este una şi aşa mai departe. Mai sunt cazuri în care nu au fost realizate clase de a noua şi iar se fac reduceri“, a spus Ermina Frunzaru. Şcolile unde au fost reduse norme sunt: Liceul Henri Coandă, Liceul Ion Mincu, unităţi de la Progoria, Gilort, Mătăsari, Albeni, Bâlta, Urdari, Turburea, Băleşti etc. „Ministerul a dispus reducerera normelor de la 6.236 la 5.899. Nu ştim exact ce se va întâmpla. Aşteptăm disponibilizări la unităţile subordonate Ministerului: Inspectoratul, cluburile copiilor, liceele sportive“, a spus Frunzaru.
Suplinitorii, supăraţi că rămân pe dinafară
Metoda adoptată de Minister nu afectează profesorii titulari însă suplinitorii sunt cei care trag ponoa