Liderul sindicaliştilor din FSLI Petrom, Liviu Luca, a uitat de cei care l-au ales să le apere interesele în faţa patronatului. De pe poziţia de negociator-şef al sindicatelor, el a devenit în fapt un apărător al intereselor patronatului austriac care l-a ajutat în schimb să-şi construiască o încrengătură de afaceri în folos propriu. Revenim astăzi cu un nou episod din "opera" acestui Jimmy Hoffa de Prahova.
Punctul central de la care au plecat firele acestui păienjeniş de afaceri a fost Asociaţia Salariaţilor Petrom, formată din directori ai companiei şi lideri sindicali pe vremea când a început procesul de privatizare. În Legea de privatizare, asociaţia era îndreptăţită să asigure accesul la 8% din patrimoniul Petrom, acesta fiind scopul înfiinţării ei. Cum au evoluat însă lucrurile?
PLĂNGERI LA PARCHET
În zilele de 26.03.2009, 07.04.2009 şi 29.06.2009, mai multe grupuri de sindicalişti, membri ai Asociaţiei Salariaţilor Petrom, au înaintat plângeri penale Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, solicitând începerea cercetărilor penale în vederea identificării persoanelor vinovate şi tragerii lor la răspundere pentru un grav prejudiciu care le-a fost produs cu intenţie directă.
Sindicaliştii reclamă "neacordarea unor cote-părţi din patrimoniul constituit de Asociaţia Salariaţilor Petrom cu sediul în Ploieşti, Piaţa Eroilor nr. 1A, judeţul Prahova, pentru cumpărarea de acţiuni Petrom, care nu au mai fost procurate de asociaţie în numele nostru, patrimoniu creat prin încasarea sumelor de bani cu titlu de dividende de la societăţile comerciale unde asociaţia deţine părţi sociale sau acţiuni, patrimoniu creat şi prin adiţionarea cotei-părţi de 25% în cuantum de 82 milioane de euro din suma de 328,5 milioane de euro, reprezentând preţul de vânzare a SC Petromservice SA Bucureşti către SC Petrom SA Bucureşti -